Vianočná nálada začala v Telegrafii už začiatkom decembra. Prvá sobota bola venovaná výletu k našim severným susedom, do poľského Krakova. Cieľom boli vianočné trhy. Nádherné vianočné trhy sa konajú aj v našich slovenských mestách, ale v Telegrafii sa stalo tradíciou navštíviť aj vianočné trhy v niektorom zo zahraničných miest. Cestou sme sa zastavili v Nestville
Vianočná nálada začala v Telegrafii už začiatkom decembra. Prvá sobota bola venovaná výletu k našim severným susedom, do poľského Krakova. Cieľom boli vianočné trhy. Nádherné vianočné trhy sa konajú aj v našich slovenských mestách, ale v Telegrafii sa stalo tradíciou navštíviť aj vianočné trhy v niektorom zo zahraničných miest. Cestou sme sa zastavili v Nestville Parku, našej známej destilérke, kde sme mohli nahliadnuť do histórie výroby liehu. Prehliadka bola spojená so špeciálnou odmenou vo forme ochutnávky vôbec prvej na Slovensku vyrobenej whisky.
A hoci sme v Krakove mali stráviť len pár hodín, chceli sme vidieť čo najviac. Vydali na malú „tour“ po meste, navštívili sme významné historické miesta, napríklad pôvabný kráľovský zámok Wawel a jeho legendárneho draka, kostol Panny Márie, bývalé židovské mesto Kazimierz a Záhradu profesorov s interaktívnymi modelmi vedeckých prístrojov. Nevynechali sme ani miestne reštaurácie či kaviarne, aby sme sa zahriali počas chladného dňa.
Hlavné námestie Rynek Glowny dýchalo vianočnou atmosférou a poľskou tradíciou. Z pódia sa ozýval program pre návštevníkov, stánky boli plné vianočných výrobkov, ručne vyrábaných ozdôb a rôznych suvenírov a nechýbali cukrovinky, punč či varené víno. Výlet do Krakova sme si veľmi užili.
Druhá decembrová sobota patrila tým najmenším, našim deťom. V bábkovom divadle Jorik v Košiciach ich čakala veselá rozprávka „Čert a Káča“. Po jej skončení prišiel Mikuláš s anjelom a čertom a obrovským vrecom plným mikulášskych balíčkov. Všetky deti dostali balíček plný sladkostí, a tie odvážnejšie aj zaspievali pesničku alebo zarecitovali básničku. Z divadla odchádzali spokojné, s plnými ústami a úsmevmi na tvárach.
Posledný pracovný deň pred Vianocami 23.12.2016 pripravil, už tradične, náš kolega Fero vynikajúcu kapustnicu (hustá polievka, základom ktorej je kyslá kapusta, huby, údené mäso a klobáska). Pri chutnom jedle sme sa strávili príjemné popoludnie, zaželali sme si veselé sviatky a rozpŕchli sme sa domov k svojim rodinám.